Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Μύθος η Επανάσταση του 1821, σφαγέας ο Κολοκοτρώνης, Αλβανοί οι ήρωες του 1821, θηριωδίες έκαναν οι Έλληνες!

Όποιος απορεί με τις θέσεις αυτές του υβριστή των απελευθερωτών του ελληνικού έθνους, Νίκου Δήμου, ας θυμηθεί ότι έχει γράψει το βιβλίο που βλέπετε παρακάτω.. Όπως καταλαβαίνετε τα διάφορα ανθελληνικά ποτάμια είναι άρματα της παγκοσμιοποίησης για τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.




Ο Κολοκοτρώνης προέβη σε εθνοκάθαρση και η Εκκλησία πολέμησε τον Αγώνα, υποστηρίζει ο συγγραφέας και συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη

Αίσθηση προκαλεί ένα κείμενο του Νίκου Δήμου, συνεργάτη του Σταύρου Θεοδωράκη και
στελέχους του “Ποταμιού”, στο οποίο αναφέρεται στους “μύθους” της επανάστασης του 1821, κάνοντας μάλιστα λόγο μεταξύ άλλων για “πράξεις θηριωδίας” από τους Έλληνες και για “εθνοκάθαρση” από το στρατό του Κολοκοτρώνη.

Στο κείμενο, που δημοσιεύθηκε στο protagon.gr, για το ρόλο της Εκκλησίας στην Επανάσταση, σχολιάζει πως "η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση. Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια) αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα ως «εξωλέστατον»".

Επικαλείται εξάλλου μία φράση του πρόσφατα εκλιπόντος Κωστή Παπαγιώργη, που είχε χαρακτηρίσει την Ελληνική Επανάσταση “πανεθνικό εμφύλιο, ο οποίος κατ’ ευφημισμόν βαπτίσθηκε επανάσταση από τους ιδεολόγους ιστορικούς”.

"Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουν πως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά. Κι όταν ο Μαυροκορδάτος έβγαλε λόγο στα πληρώματα του Ελληνικού στόλου χρειάστηκε μεταφραστή γιατί δεν κατάλαβαν λέξη", αναφέρει ακόμα στο άρθρο του.

"Θα έχουμε ωριμάσει ως έθνος, όταν τα σχολικά μας βιβλία συμπεριλάβουν αυτές (και άλλες) δύσκολες αλήθειες. Όταν θα πάψουν να αποσιωπούν ή να μυθολογούν. Έτσι θα πραγματώσουμε το Σολωμικό ρήμα, που ταυτίζει το αληθές με το εθνικό", καταλήγει το άρθρο του.

Σχολιάζοντας τα γραφόμενα του Νίκου Δήμου, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και στενός συνεργάτης του, Γιώργος Μουρούτης, ανέφερε στο Facebook: "Σήμερα το ποτάμι παρουσίασε την πρώτη του θέση: την αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας για να αποτυπώνεται η εθνοκάθαρση του Κολοκοτρώνη κατά των Τούρκων, οι θηριωδίες των Ελλήνων, και ο βρώμικος ρόλος της Εκκλησίας... Αυτά !!!".

http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/137571/dhmoy-oi-ellhnes-ekanan-thhriodies-sthn-epanastash.html

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...