Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ρωσικά τεθωρακισμένα έξω από το Χάρκοβο - Σε φυγή τράπηκε ο ουκρανικός Στόλος της Κριμαίας

Ή Ρωσία ανέλαβε δράση για την προστασία των ρωσόφωνων πληθυσμών στο σύνολο της ανατολικής Ουκρανίας, μετά τους τραυματισμούς εκατοντάδων ρωσόφωνων διαδηλωτών στα σημερινά επεισόδια του Χάρκοβο.
Ήδη ρωσικά τεθωρακισμένα, σε εκτέλεση της εντολής της Άνω Βουλής κατευθύνονται προς το Χάρκοβο, όπως αναφέρουν πηγές των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας της πόλη για να προστατέψουν τους ρωσόφωνους Ουκρανούς πολίτες οι οποίοι έχουν τεθεί υπό διωγμό από την παράνομη "κυβέρνηση" του Κιέβου.

Οι πηγές αναφέρουν ότι στην περιοχή του Ροστόφ άνοιξαν όλες οι μπάρες των τελωνείων, και εξουδετερώθηκαν τα συνοριακά φυλάκια για την διέλευση των ρωσικών στρατευμάτων.
Οι πηγές αναφέρουν ότι "θα εισέλθουν στην  πόλη πιθανώς τα ξημερώματα". Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές ότι 10 φορτηγά που μεταφέρουν Ρώσους Spetsnaz ήδη βρίσκονται στα περίχωρα του Χάρκοβο σύμφωνα με το ουκρανικό σαίτ glavcom.ua.
Την ίδια στολή, όπως αποκαλύπτει βίντεο, ρωσικές αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατευθύνονται προς τα ουκρανικά σύνορα σε μία εξέλιξη που μαρτυρά ότι η Μόσχα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Με ακτίνα δράσης 250 χλμ. και σκανάρισμα εναέριου χώρου μέχρι τα 400 χλμ, οι συστοιχίες απλά "κόβουν την διαθεση" αν η ουκρανική Αεροπορία βρει πιλότους να πετάξουν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.
Πρόκειται για μια συγκλονιστική εξέλιξη που δέιχνει ότι η Ρωσία δεν θα αρκεστεί μόνο στην χερσόνησο της Κριμαίας αλλά θα επαναφέρει στο ρωσικό κορμό και την ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία.
Νωρίτερα είχε εγκριθεί από την Άνω Δούμα το άιτημα του Β.Πούτιν για επέμβαση με όλα τα μέσα προς προστασία των ρωσικών πληθυσμών.
Στο μεταξύ απέπλευσαν σήμερα  από το λιμάνι της Σεβαστούπολης η ναυαρχίδα του ουκρανικού Ναυτικού η φρεγάτα Hetman Sahaydachniy (U130) και η Κορβέτα Ternopil (1124ME project) σύμφωνα με πληροφορίες του ουκρανικού και ρωσικού  Τύπου.
Τα δύο σκάφη έλαβαν τη διαταγή από το αρχηγείο του ουκρανικού Ναυτικού. Την ίδια διαταγή έχουν λάβει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και όλα τα σκάφη της ουκρανικής ακτοφυλακής. Ως πιθανότερος προορισμός των όλων των σκαφών Ναυτικού και Ακτοφυλακής αναφέρεται η ναυτική βάση στην Οδησσό.
Η φρεγάτα  Hetman Sahaydachniy ανήκει στην κλάση  Burevestnik (το ρωσικό Ναυτικό και Krivak σύμφωνα με το ΝΑΤΟ)   (Project 1135) του ρωσικού Ναυτικού έχει εκτόπισμα 3.300 τόνων, μήκος 123 μέτρα, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων και ως οπλισμό διαθέτει ένα τετραπλό εκτοξευτή βγλημάτων επιφανείας-επιφανείας URK-5(SS-N-14 'Silex'), δύο εκτοξευτές αντιαεροπορικών βλημάτων του συστήματος  SA-N-4'Gecko με σύνολο 40 βλημάτων, 4 πυροβόλα των 76 χλστ., δύο εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών ρουκετών RBU-6000 και τέλος δύο τετραπλούς τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ.
Η ανθυποβρυχιακή κορβέτα Ternopil (1124ME project) ανήκει στην κλάση  Albatros (του ρωσικού Ναυτικού) και είναι ένα από τα δύο σκάφη του ουκρανικού Ναυτικού (το άλλο είναι το Lutsk) τα οποία ναυπηγήθηκαν στην Ουκρανία. Η Ternopil εισήλθε σε υπηρεσία το 2006 έχει πλήρες εκτόπισμα 1030 τόνων, μήκος 71 μέτρων, έχει μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων, ένα διπλό αντιαεροπορικό εκτοξευτή  SA-N-4 Gecko με 20 βλήματα, δύο τετραπλούς εκτοξευτές αντιαεροπορικών βλημάτων  SA-N-8 (strela), ένα πυροβόλο των 76 χλστ. ΑΚ-176, ένα σύστημα εγγύς αμύνης AK-630 των 30 χλστ. και συνδυασμό Α/Υ όπλων όπως τορπίλλες των 533 χλστ., ρουκέτες RBU-6000 και βόμβες βυθού.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...