Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αλβανοί ιερόσυλοι είχαν διαρρήξει 26 ναούς


Από τον Φεβρουάριο του 2014 δρούσε η τριμελής σπείρα των Αλβανών ιερόσυλων που
είχαν ρημάξει συνολικά 26 μοναστήρια και εκκλησίες στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούσαν ακόμη και προχωρημένες τεχνικές αντιπαρακολούθησης για να μην εντοπίζονται.

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μήλου ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των τριών δραστών ηλικίας 48, 35 και 21 χρόνων και να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις τους. Έτσι, κατάφεραν να τους εντοπίσουν στη Σίφνο και να τους έχουν σε επιτήρηση με τη συνεργασία των συναδέλφων τους που υπηρετούν στον τοπικό αστυνομικό σταθμό. Την περασμένη Πέμπτη, όταν διαπίστωσαν ότι είχαν χτυπήσει ναούς του νησιού, τους ακινητοποίησαν στο λιμάνι λίγο πριν φύγουν με το πλοίο της γραμμής.

Οι Αλβανοί κακοποιοί προέβαλαν σθεναρή αντίσταση με επιθετική και εριστική συμπεριφορά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους από τους αστυνομικούς. Γι’ αυτό στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές με την οποία οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, περιλαμβάνονται κατά περίπτωση κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση. 

Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 12 κλοπές σε μοναστήρια εκκλησίες και εξωκλήσια στη Σίφνο που διέπραξαν μεταξύ 4 και 15 Ιανουαρίου, έξι στη Μήλο από τις 13 Νοεμβρίου ως τις 3 Δεκεμβρίου 2014, τρεις στην Κέα στις 20 και 21 Νοεμβρίου, μια στην Κύθνο μεταξύ 6 και 19 Νοεμβρίου, μια στην Ίο στις 11 Νοεμβρίου, μια στο  Κουφονήσι στις 6 Οκτωβρίου, μια στη Νάξο στις 22 Σεπτεμβρίου, μια στη Μύκονο στις 24 Φεβρουαρίου. 

Η λεία που αποκόμισαν οι τρεις αλλοδαποί ξεπερνά σε αξία τα 84.000 ευρώ, όμως τα κλοπιμαία δεν έχουν βρεθεί και η έρευνα συνεχίζεται. Τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι ιερόσυλοι κατασχέθηκαν μαζί με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, τρία κινητά δυο χρυσά αφιερώματα και 211,50 ευρώ.

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...