Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Αχμέτ Νταβούτογλου: Το Ισλάμ έγινε κύρια θρησκεία στην Ευρώπη!45 εκατομμύρια μουσουλμάνων στην ΕΕ


Ιανουάριος 24, 2015.

«Πριν από μισό αιώνα, στην Ευρώπη πήγαν νέοι και θαρραλέοι άνθρωποι από όλες τις
γωνιές της Ανατολίας και χάρη σε αυτούς έχουν φυτρώσει τζαμιά και τρούλοι και θρησκευτικά ιδρύματα και οπωσδήποτε πρέπει να τα προστατεύουμε από κάθε ζημιά που υπόκεινται», δήλωσε  ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, βρισκόμενος στη Ζυρίχη,  σύμφωνα με το βουλγαρικό ‘Μπλιτς’.


«Η Τουρκία δεν παρακαλάει  να ενταχθεί στην ΕΕ, ούτε είναι σωστό  να ζητιανεύουμε κάτι τέτοιο. Εάν οι Ευρωπαίοι χρειάζονται την Τουρκία, η πόρτα της χώρας μας είναι ανοιχτή», είπε ο Νταβούτογλου και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γνωρίζουμε ότι Ισλάμ είναι κύρια θρησκεία στην Ευρώπη και έτσι θα παραμείνει».

Τόνισε, επίσης, ότι παρά τα εμπόδια και τις προκλήσεις, η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη στρατηγική της απόφαση να ενταχθεί στην ΕΕ.

«Θα γίνουμε μέρος της Ευρώπης, δεν μπορεί η Τουρκία να είναι εκτός της Ευρώπης. Θα ήταν μια σοβαρή παράλειψη, η πιο σημαντική, εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς την Ευρώπη, γιατί τα 45 εκατομμύρια μουσουλμάνων στην ΕΕ, αντιπροσωπεύουν τη θρησκεία μας, τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας», είπε ο Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Ευρώπη  προτίθεται να είναι παγκόσμια δύναμη, πως αυτό μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία, εν  μέσω μιας οικονομικής κρίσης που διέρχεται και την κάνει αδύνατη, χωρίς τη δυναμικότητα και την επιχειρηματικότητα της χώρας μας; είπε.

--
The Hellenic Information Team

http://www.echedoros-a.gr/2015/01/blog-post_521.html

1 σχόλιο:

  1. Για να γίνετε μέλος της ευρώπης πρέπει ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

    Οπως είχε πει και ο μακαριστός καθηγητής Νεοκλής Σαρρής:
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...