Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης 4.500 μετανάστες


Την… ελευθέρωση των περισσοτέρων από τους 4.500 παράτυπους μετανάστες που
βρίσκονται έγκλειστοι στα κέντρα κράτησης όλης της χώρας, συναποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου με αφορμή τους δύο θανάτους κρατουμένων μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Οι τέσσερις αποφάσεις αφορούν την άμεση απελευθέρωση όσων από τους παράτυπους μετανάστες βρίσκονται στα κέντρα κράτησης, πέρα από τους 18 μήνες, όσων ανήκουν στις ευάλωτες περιπτώσεις οικογενειών, παιδιών, ασυνόδευτων ανηλίκων, εγκύων, θυμάτων βασανισμού, ασθενείς και υπερήλικες, των κρατουμένων με κράτηση πέραν των 6 μηνών, ενώ θα εξεταστεί σε ποιες από τις περιπτώσεις θα εφαρμοστούν περιοριστικοί όροι.



Η απόφαση των δύο αναπληρωτών υπουργών περιλαμβάνει:     

α) την άμεση κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία έγινε δεκτή η υπ' αριθμ. 44/2014 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. και την άμεση απόλυση όσων τυχόν κρατούνται για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών.



β) την άμεση απόλυση των ευάλωτων περιπτώσεων (οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικες) με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας καθώς και την άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο.

γ) την απόλυση των κρατουμένων στις περιπτώσεις όπου η κράτηση έχει διαρκέσει πέραν των 6 μηνών, ανώτατο όριο που τίθεται ως κανόνας από τον νόμο-ταυτόχρονα με την έκδοση απόφασης εξάμηνης αναβολής απομάκρυνσης σύμφωνα με τις πρόνοιες του ν.3907/2011 .



δ) την εξέταση, σε κάθε περίπτωση, της εφαρμογής των εναλλακτικών της κράτησης περιοριστικών μέτρων, (υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας, δήλωση του τόπου κατοικίας κ.α.). Η ίδια ρύθμιση μπορεί να εφαρμοστεί και για όσους/ες καταλαμβάνονται στο εξής να βρίσκονται στη χώρα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.



Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, υπάρχει άμεση ανάγκη ριζικών αλλαγών σε όσους χώρους κράτησης μείνουν για μικρό χρονικό διάστημα και βέβαια η λειτουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας. Σημειώνεται ότι το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας στο οποίο βρίσκονται κάτι παραπάνω από 1.000 παράτυποι μετανάστες, δεν μπορεί να μετατραπεί σε ανοιχτή δομή. Προετοιμάζεται λοιπόν το κλείσιμο της δομής εκκενώνοντας σταδιακά τους χώρους, μέχρι να γίνει όμως αυτό λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνει καλύτερη η διαμονή τους εκεί. 

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/eleutheroi-apo-ta-kentra-kratisis-4500-metanastes

3 σχόλια:

  1. 1ον) Η ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΙΣΛΑΜΟ-ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ "ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
    2ον) Οταν λένε "απελευθέρωση" εννοούν να αφεθούν ελευθεροί να παρασιτούν και να εγκληματούν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας;
    3ον) Η τασία ΑΚΟΑ πόσους "ευαπθείς φτωχούς μετανάστες" φιλοξενεί σπίτι της;

    Συγχαρητήρια σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, άντε και του χρόνου με μαντήλα και σαρία....

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΜΟΝΟΝ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τό σωστό καί τό δίκαιο θά είναι νά δολοφονούν καί νά βιάζουν τούς λαθρολάγνους συριζοπασοκονουδούλες οί ''μετανάστες'' τους, καί όχι εμάς πού δέν τούς θέλουμε. ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Φτάνει πιά τό παραμύθι τού δήθεν ''μετανάστη''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανοικτή επιστολή προς τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Αφορμή μία δήλωση του στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με τους λαθροεισβολείς

    Γέροντα Ιερώνυμε συγχώρεσε και ευλόγησε την ουτιδανότητα μου, διότι, συν τοις άλλοις, τα λόγια που θα ακολουθήσουν παρακάτω θα προδίδουν μία προσωπικότητα, εμένα δηλαδή, με βαθύ και όξινο ρατσισμό, ρατσισμό για τον οποίο, δυστυχώς για την ελαχιστότητα μου εγώ ο αδαής, αντιλαμβάνομαι και αποδίδω χαρακτηριστικά φυσικότατης και λογικότατης και ορθότατης και υγιέστατης και συνεπέστατης και δικαιότατης απόρροιας συνειδησιακής διεργασίας.

    Ένας μεγάλος άγιος εκκλησιαστικός πατέρας και συγγραφέας, μου διαφεύγει το όνομα του, έγραψε πως αν αναμειχθούν η θρησκεία με την πολιτική το αποτέλεσμα θα είναι μία αμιγώς τερατογένεση. Οπωσδήποτε το συμπέρασμα που μπορούμε να εξάγουμε από τον λόγο αυτόν του αγίου πατρός είναι πως το εγχείρημα ανάμιξης θρησκείας και πολιτικής θα έχει συνέπειες τερατόμορφες και καταστρεπτικές, διότι δεν μπορώ να φανταστώ πως όταν ομιλεί και ονομάζει ο άγιος τερατογενές το μόρφωμα που θα γεννηθεί από την σύνθεση θρησκείας και πολιτικής, ταυτόχρονα να προσδοκούμε ευεργετικό αποτέλεσμα από την πρακτική διαχείρισης για την επίλυση όσων χρήζουν την ανάγκη αυτήν.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    http://www.osiaefxi.com/2015/05/m.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...