Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σοκαριστική έρευνα! Κρεμάστε την Δημοκρατία και την Ελευθερία! Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη θεωρούνται «φονταμενταλιστές»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του «Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών του
Βερολίνου» ("Berlin Social Science Center"), το 70% των μουσουλμάνων στο Βέλγιο θεωρεί τους θρησκευτικούς κανόνες ως πιο σημαντικούς από τους νόμους του κράτους. Το Κέντρο ρώτησε 9.000 μουσουλμάνους και χριστιανούς σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία και Αυστρία). Ρωτήθηκαν 1.200 άνθρωποι, ως επί το πλείστον τουρκικής και μαροκινής καταγωγής, που θεωρούν τους εαυτούς μουσουλμάνους.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Εθνοτικών και Μεταναστευτικών Μελετών», που υποστηρίζεται από την ολλανδική εφημερίδα ‘De Morgen’ αποκάλυψε ότι οι μισοί των μουσουλμάνων στο Βέλγιο θεωρούνται φονταμενταλιστές. Για να καταλήξει η έρευνα σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερωτηθέντες απάντησαν «ναι» ή «όχι» σε τρεις δηλώσεις: - Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να επιστρέψουν στις ρίζες της πίστης τους. - Υπάρχει μόνο μία ερμηνεία του Κορανίου. Κάθε μουσουλμάνος πρέπει να μείνει κολλημένος σε αυτή. – Οι θρησκευτικοί κανόνες είναι πιο σημαντικοί από ό, τι οι Νόμοι.

Ο πίνακας των ερωτηθέντων στο Βέλγιο δείχνει την πρώτη δήλωση να συλλέγει 66% «ναι», η δεύτερη 82,2% και η τρίτη 69,6%. Περισσότεροι από τους μισούς μουσουλμάνους που συμμετείχαν στην έρευνα (52,5%) απάντησαν «ναι» και στις τρεις δηλώσεις και ως εκ τούτου θεωρούνται "φονταμενταλιστές". Μόνο η Αυστρία έχει περισσότερους μουσουλμάνους θεωρούμενους "φονταμενταλιστές", (με ποσοστό 55,2%) από ό, τι το Βέλγιο.

ΦΩΤΟ πάνω: “Democracy and Freedom on Death Row- Islam is coming” ("Η Δημοκρατία και η Ελευθερία στην αγχόνηΈρχεται το Ισλάμ"). Το σύνθημα αυτό που εμφανίστηκε σε παλαιότερη διαμαρτυρία μουσουλμάνων στην Αθήνα (με πρωτοβουλία πακιστανικών σωματείων - ενδιαφέρον έχει και το μπλουζάκι "ιστανμπούλ") είναι το ίδιο που κρατούσαν και μουσουλμάνοι διαδηλωτές στο Λονδίνο (φώτο κάτω).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/2015/02/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...