Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ν. Βαλαβάνη: «Δεν πρέπει να νιώθουν βλάκες όσοι πλήρωσαν τα χρέη τους στην εφορία»


«Δεν πρέπει να νιώθουν βλάκες όσοι πλήρωσαν τα χρέη τους στην εφορία» είπε η
αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και απευθυνόμενη στους συνεπείς φορολογούμενους.

Οι εξαγγελίες των σχεδιασμών της κυβέρνησης για τη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έτυχαν θετικής αποδοχής από μεγάλη μερίδα οφειλετών, οι οποίοι για πρώτη φορά έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν παλαιούς ανοιχτούς λογαριασμούς στην εφορία, πληρώνοντας τα μισά. Προκάλεσαν, όμως, και «κύμα» αντιδράσεων από τους συνεπείς φορολογουμένους, οι οποίοι αισθάνθηκαν αδικημένοι. 

Η κυρία Βαλαβάνη με συνέντευξή της ξεκαθάρισε: «Θα είχαν δίκιο να θεωρούν τους ευατούς τους αδικημένους αν έιχαμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όμως έχουμε ένα κατάφορα άδικο φορολογικό σύστημα. Σκεφτείτε την πλευρά του κόσμου που δεν είχαν πραγματικά να πληρώσουν». 

Όσο για το ενδεχόμενο παροχής μπόνους στους συνεπείς φορολογούμενους, η κυρία Βαλαβάνη είπε πως θα αναφέρεται στη φορολογική δήλωση της χρήσης 2015. «Η διευκόλυνση θα πιάνει τα τελευταία χρόνια. Όποιος πλήρωσε κανονικά το 2012,2013 και το 2014 θα έχει ένα μπόνους. Μπορεί να γίνει και μόνιμου χαρακτήρα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της οικονομίας».

Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση οφειλών 

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια υπ. Οικονομικών όσοι χρώσταγαν έως 31-12-2014 και βεβαιωθούν μέχρι την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής θα έχουν διπλή δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση. Αν αποπληρώσουν όλο το οφειλόμενο ποσό διαγράφονται οι προσαυξήσεις ή θα μπουν στη γνωστή ρύθμιση των 100 δόσεων. Αν φέρεις ολική εξόφληση πληρώνεις το μισό».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...