Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

266 λαθρομετανάστες σε 72 ώρες μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα


Σε επίπεδα παράνοιας κινείται πλέον η εισβολή αλλοδαπών στα αφύλακτα ελληνικά
σύνορα. 

Αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα είναι όποτε το θελήσουν τα τουρκικά κυκλώματα, σε συνεργασία με την  τουρκική Ακτοφυλακή στο Αιγαίο και τον τουρκικό Στρατό στον Έβρο εκατοντάδες λαθρομετανάστες έρχονται στη «χώρα» με μόνο εμπόδιο τις καιρικές  συνθήκες και τίποτα άλλο. 

Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται κανένας αποτρεπτικός ή μηχανισμός πρόληψης των παρανόμων εισόδων. Ουσιαστική η χώρα οδεύει ακυβέρνητη στα βράχια και στην κυβέρνηση δεν υπάρχει κάνεις και τίποτα που να αντιστρέψει την κατάσταση αυτή. Τι θα γίνει με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που βρίσκονται εντός της Ελλάδας και πως αυτά θα επηρεάσουν τη ζωή των Ελλήνων (οι οποίοι ούτος ή άλλως βρίσκονται σε αριθμητική συρρίκνωση εξαιτίας της υπογεννητικότητας)  είναι πραγματικά άγνωστο.

Μέσα σε μόνο τρεις ημέρες 266 νέοι λαθρομετανάστες ήρθαν στη χώρα απλά περνώντας τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα ως να μην συμβαίνει τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα από Λιμενικούς των Κ.Λ Μυτιλήνης και Λ/Σ Μήθυμνας, εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα στις 25 Μαρτίου  συνολικά 158 λαθρομετανάστες από μια πολυεθνική ομάδα , εκ των οποίων (63) υπήκοοι Αφγανιστάν, (58) Συρίας, (2) Κονγκό, (1) Μάλι, (4)  Ερυθραίας, (19)  Σομαλίας, (2)  Ιράκ, (6) Σουδάν και (3) Καμερούν, 
Ο απόπλους από τα τουρκικά παράλια, ο εντοπισμός και η μεταφορά τους έγινε με τη συνεργασία της τουρκικής Ακτοφυλακής και κατά πάγια διαδικασία. 

Στις 26 Μαρτίου από Λιμενικούς του Κ.Λ Χίου, εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν  στην Χίο 40 λαθρομετανάστες, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Ο απόπλους από τα τουρκικά παράλια, ο εντοπισμός και η μεταφορά έγινε με τη συνεργασία της τουρκικής Ακτοφυλακής και κατά πάγια διαδικασία. 

Παράλληλα σήμερα στο άλλο μέτωπο του Έβρου κανονική εισβολή από 68 λαθρομετανάστες οι οποίοι με δέκα(!) φουσκωτές βάρκες προσάραξαν στο ανάχωμα του Θούριου στην κοίτη του ποταμού Έβρου. 

Ο απόπλους από την απέναντι τουρκική όχθη  έγινε με τη συνεργασία του τουρκικού Στρατού. 
Αμέσως και βάσει πάγιας διαδικασίας οι λαθρομετανάστες ειδοποίησαν μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 112 τις ελληνικές αρχές για την περισυλλογή τους και τη μεταφορά τους στην Ελλάδα όπως και έγινε. 

Όλοι οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν προληπτικά για ιατρικές εξετάσεις, ενώ  τους παρασχέθηκαν ρουχισμός και ξηρά τροφή. Στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι για μετακίνησή τους σε αστικά κέντρα κατ΄ επιλογή τους. 

Τον Μάρτιο μόνο τουλάχιστον 950 λαθρομετανάστες έχουν φτάσει στην Ελλάδα, ενώ με την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών στο Αιγαίο και τους καλοκαιρινούς μήνες οι αριθμοί μηνιαίως εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται σε 1500 με 2000 τουλάχιστον...!!!

http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/2015/03/266-72.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...